Lawrence Technological University

 

Location: Southfield, Michigan

Completion Date: 2014

Project Size: 74,000 s.f.

Project Cost: $10.1 million

 

Student Housing and Residence Center

This new student housing complex is built on property located just to the north of the existing university housing north building. The building is designed using a “pod” concept where student sleeping rooms share common living/lounge spaces, restrooms, and a kitchenette. Building common areas include a lobby lounge, cafe/retail space, fitness rooms, laundry, game rooms, and conference space. The building also features a basement that will house mechanical services as well as providing working space for the resident architecture students.

 

The new facility is 47,545 sq. ft. with five pods with 16 double-occupancy units. Each pod will have its own common lounge with fireplace and kitchenette spaces with appliances. The building is designed to encourage students to be out of their rooms with space for interaction and collaboration.